Kv Tenoren 1

Projekt
Kontor
Om projektet

Nybyggnad av kontor för konsultföretaget Vectura. Byggnaden rymmer ca 100 arbetsplatser varav 80 i enskilda rum. Projektet

omfattar ca 2000 m² och stod färdigt i augusti 2011. Byggnaden nominerades till rödfärgspriset 2012 och var en av 10 finalister.

 

Huset är placerat parallellt med det befintliga kårhuset i Borlänge, och motsvarar detta i storlek, men skiljer sig i uttryck.

Med sin svarta fasad kontrasterar den nya byggnaden mot kårhusets röda, och skapar en spänning som förstärks av det kilformade

torget mellan husen. Vectura är ett kontorshus i tre plan där brukaren önskade att större delen av arbetsplatserna skulle vara

slutna kontor. Dessa små specialstuderade kontor placerades centralt i huset intill en generös korridor, aortan, som sträcker

sig genom och uppåt genom huset. Från kontoren sker utblickarna rakt åt sidan genom smala glasslitsar, vars lekfulla placering

är effektfull mot den mustiga falusvarta fasaden. Vid gavlarna hittar vi öppna arbetsplatser, mötesrum, pausrum och balkonger.

Dessa luckrar upp husets fasader och ger hisnande panoramavyer från rummen.