Mondo Arkitekter tar nästa steg med ny kontorschef
SAMSUNG CSC

Den 1 april tillträdde Gabriella Hagman som ny kontorschef för Mondo arkitekter i Falun.

 

Gabriella Hagman kommer närmast från Falu kommun, där hon varit projektledare och lokalstrateg. Hon har även bakgrund både som intendent på Transportstyrelsen och fastighetsmäklare. Intresset för människor och företagsledning lockar henne nu till arkitektkontoret.

– Jag tycker om att jobba med ledning och med att få grupper att fungera. Jag har tidigare samarbetat med Mondo arkitekter och det är ett härligt gäng. Jag ser fram emot resan tillsammans med dem, säger hon.

 

Gabriella kommer att vara Mondo arkitekters ansikte utåt, med ansvar för personal, ekonomi och marknadsarbete.

– Företaget har snabbt blivit större och därför behövs en annan typ av struktur. Mondo arkitekter är ett företag som inte räds förändring och det gillar jag. Man bryr sig om sin personal och vill vårda sitt arbetsgivarvarumärke. Jag tror det är därför folk söker sig dit och därför de vill stanna, säger Gabriella.

Hennes företrädare, Kristinn Björgvinsson, berättar att företaget befinner sig i en omorganiseringsfas och mycket kommer att hända de kommande åren. Kristinn själv kommer att vara kvar i rollen som arkitekt och medlem i ledningsgruppen.

– Vi lyfter de yngre högre upp i organisationen, men utan att de mer erfarna slutar. Då breddas organisationen och kompetensen blir ändå kvar, vilket stärker oss mycket. Gabriella kommer med ett stort nätverk, bred erfarenhet och ett vidare perspektiv. Hon kommer att vara en kontorschef med fokus på chefsrollen. Det blir ännu viktigare nu, när organisationen börjar bli så pass stor, förklarar han.

 

Mondo arkitekter har funnits i Falun sedan 1984, men 2010 bröt sig Falukontoret ur den större koncernen och är nu ett självständigt företag. Man jobbar i ett brett verksamhetsområde med speciell kompetens inom bostäder, kontor, vårdboende och skolor. En bra marknad för arkitekter i Dalarna har möjliggjort många nyrekryteringar och idag är man 14 anställda.