PROJEKT
Inredning, Kontor


Mondo arkitekter Dalarna

Ombyggnation och renovering av vårt egna kontor i Falun. Vi utökar lokalerna med nästan det dubbla, hamnar på 600 m² och får dessutom en ny takterrass.
 
Mondo, italienska för värld – innefattar människan, vår natur och den byggda miljön. Dessa tre genomsyrar vår identitet och vi vill även att de ska genomsyra vårt kontor. Kvalitet, hållbarhet och lekfullhet är stommen i vårt koncept.
 
Starka kontraster mellan svart och vitt ligger som grund, och ger en sofistikerad och professionell känsla. Mötesrummen sticker ut med färg och energi, inramade av de svarta glaspartierna. Ärliga material ger en känsla av genuinitet, kvalitet och exklusivitet. Den platsbyggda bokhyllan i björk har ritats och byggts tillsammans med möbelsnickare och arkitekt Ola Holmqvist.
 
Materialbiblioteket är centralt placerat, det är kontorets hjärta och vår idéverkstad. Med hållbarhet i fokus, har vi: återanvänt så mycket som möjligt av den lösa inredningen, vi har återanvänt textilgolv från en mässa, vi har köpt in möbler och golv från leverantörer som tydligt satsar på hållbarhet, vi har sett till att vår fasta inredning känns relativt tidlös och står sig i många år. Vi känner att vi har ett kontor att trivas i.
 
Yta för ombyggnaden är ca 600 m² och projektet färdigställdes 2020.