mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge mondo arkitektur borlänge
PROJEKT
Kontor


Fiskarhedenvillan

Nybyggnad av kontorshus för husföretaget Fiskarhedenvillan på uppdrag av Fastighets AB Hushagen. Byggnaden är den första att uppföras längs Vattenparken i Teknikdalen, Borlänge. Det är ett exponerat läge nära riksväg 50 på en vacker plats med vatten på två sidor.

 

Tomten utnyttjas maximalt för att rymma byggnadens funktioner och besöksparkeringar. Den står stadsmässigt ända ut i tomtgränsen med ett modernt uttryck och fina detaljer. Fasaden är putsad med en sockelvåning i granitkeramik. Sträckmetall är ett återkommande material i solavskärmning, utvändiga förråd, ljudabsorbenter, balkong- och trappräcken.

 

Byggnaden rymmer 144 arbetsplatser varav merparten är i enskilda rum.  Dessa är ordnade längs fasaderna och ett centralt inglasat atrium i 3 våningar. Bottenvåningen innehåller publika delar och pausrum. Våning 2 och 3 rymmer kontorsplatser och i den översta våningen finns konferensytor, relaxdel och takterrass i söderläge.

 

Projektet omfattar ca 3050 m² BTA och projektet färdigställdes våren 2018.